Ulice 4747. díl -

Ája se na svatbu obrovsky těšila. Byla přesvědčená, že díky Máriovi na svůj velký den do smrti nezapomene. To se i stalo, jen okolnosti byly podstatně jiné, než si vysnila. Jedno se ale musí nechat. Den D nakonec předčil všechna její očekávání. Tím ovšem Máriovy eskapády zdaleka nekončí. "Hlavně aby neudělal nějakou další hloupost," obává se už dokonce i Lumír. Oprávněně? Co se to vlastně děje? Nastávající nevěsta Ája zatím jen září štěstím a zamilovaností. Plní se jí její sen o nádherné, opulentní svatbě, kterou jí bude celá rodina závidět. Však si taky dává záležet, aby vše ladilo do nejmenšího detailu a aby přijeli všichni její příbuzní, před nimiž se chce blýsknout a dokázat jim, že počkat se jí vyplatilo. Mário by jí snesl modré z nebe, miluje ji, už několikrát jí svou lásku dokázal. Jenže právě to, jak Áju zbožňuje, je jeho největší slabinou. Nechce ji zklamat, a tak všem statečně tvrdí: „Svatba bude přesně podle plánů.“ Realita je ovšem trochu jiná. Mário tajně obtelefonovává, co se dá, aby jejich velký den neskončil kolosální katastrofou. Proč? Jako první to zjistí oddávající Jirka Hložánek, jenž Mária přitlačí ke zdi, aby kápl božskou. „Kámo, jsem švorc, nemám na to,“ rozhodí bezmocně rukama Mário. Jen na zálohách utopil vše, co měl. Teď je třeba doplatit zbytek, ale není z čeho. Ke všemu Mário nedokáže sebrat odvahu a říct Áje, jak se věci mají. Přesto ještě není nic ztraceno. Jen dva dny před svatbou zasedne krizový štáb Nyklových, který se pokusí zachránit, co se dá. Pro Mária to ovšem znamená nadlidsky těžký úkol – uvést do obrazu natěšenou Áju, aby to s ní neseklo a on sám to přežil, pokud možno bez následků. Jak se mu to podaří?

Zadlužená Vanda provede strašlivou věc. Svízelnou finanční situaci se rozhodne řešit po svém. Zfalšuje faktury na komoře a zpronevěřené peníze pošle lichvářce. V inkriminovaný okamžik jí ale zavolá Luděk. Tuší něco? Přizná se mu Vanda, že je v koncích?

Tereza už dál nechce žít život Davida. Báře se svěří, že právě proto vzala místo učitelky na škole v Ulici a bude do Rakouska za svým manželem jen dojíždět. Není to jen další střípek do mozaiky, která ukazuje, že ti dva mají vážné problémy?

Tento díl seriálu Ulice online ke shlédnutí zde

Zdroj: https://novaplus.nova.cz/porad/ulice